Zelf zonnepanelen installeren

Zonnepanelen zelf installeren

Zelf zonnepanelen installeren is heel goed te doen!

Zonne panelen zijn in aanschaf ook niet zo duur meer en door een handige doe-het-zelver goed eigenhandig te plaatsen. Hiernaast zijn omvormer en moderne panelen vaak dubbel zo effectief in vergelijking tot voorgaande panelen van enkele jaren oud. De opbrengst per geïnstalleerde m2 panelen is sterk verbeterd. Nu is de tijd, bekijk snel alle info en actuele Prijs Zonnepanelen.

Zonnepanelen zijn een ideaal duurzaam bezit voor bedrijf en iedere particulier, zeker als je ze zelf kunt installeren is de Investering snel Terugverdiend. Als particulier energieleverancier kun je op de aanschaf soms Aanzienlijke Subsidies krijgen. Zo kon je in het verleden een investering in zonnepanelen via de belastingdienst voor 10% vergoed krijgen door de overheid. De vakman informeert je hierover vrijblijvend, vraag direct een Zonnepanelen advies aan. (Let op; subsidieregelingen zijn overigens niet permanent beschikbaar).

Met op het dak geïnstalleerde panelen produceer je bijna het hele jaar door zelf energie, ook als de zon niet schijnt en op dagen met bewolking. Voor iedere situatie is wel een geschikt paneel ontwikkeld, bekijk het voordeel per uitvoering van Verschillende Panelen. De energie die je hiermee opwekt met je eigen PV-installatie is een enorme besparing op de maandelijkse energierekening. Vergelijk hiernaast meer Financiële Aspecten van PV-installaties.

Zelf zonnepanelen installeren advies

Alles wat je over zelf zonnepanelen plaatsen moet weten; Zonnepanelen DIY:

Het mooiste voordeel van eigen zonnepanelen op het dak is natuurlijk de stroomopbrengst! De opgewekte groene stroom is duurzaam, en ontvangt zo ook nog eens een mooi rendement op je geïnvesteerde geld. Voor optimaal resultaat kun je het best regelmatig Panelen Reinigen.

Over de installatie op de meterkast in huis en extra groep hoeft je je geen zorgen te maken. Dit kan een elektricien voor een gering bedrag vakkundig uitvoeren, vraag direct gratis enkele Elektricien Offertes aan. We randen ook sterk af om zonder vakkennis aan een elektrische installatie te werken!

Hiervoor kun je ook bij de vakman een goedkope Zonnepanelen offerte aanvragen.

Er zijn tal van gratis apps voor telefoon of tablet zijn beschikbaar. Via deze monitor apps kunt u realtime zien hoeveel stroom de panelen produceren. Bekijk live de opbrengst van geïnstalleerde Zonnepanelen in Nederland Realtime. Zo kun je heerlijk op de bank zitten en rustig genietend van hoeveel geld u aan het verdienen bent. En uitrekenen hoe snel je de investering in PV zonne-installatie terugverdient hebt!

De terugverdientijd voor moderne panelen en omvormer is ongeveer 5-8 jaar (Dit percentage in afhankelijk van of en hoeveel subsidie verstrekt is). Deze tijdsperiode geld als u zelf de zonnepanelen installeert, en dus geen arbeidsloon meerekent.

Naast zonnepanelen kun je ook windenergie gebruiken of aardwarmte benutten, ook over deze onderwerpen is hier meer informatie te vinden. Dit helpt je bij oriënteren op energie onafhankelijk zijn en kiezen uit alle mogelijke natuurlijke duurzame bronnen.

Het terugleveren van zelf opgewekte energie middels geïnstalleerde zonnepanelen loopt via de eigen meterkast thuis naar het publieke stroomnet. De gekozen energieleverancier verrekent de afgenomen stroom met je teruggeleverde energie. Dit wordt Salderen van de levering genoemd. Het financiële verschil in geld tussen afgenomen stroom en zelf geproduceerde energie wordt op via het factuurbedrag (voorschot)nota verrekend.

Het geld dat verdient wordt met zelf stroom opwekken kan afwijken van de prijs die je voor stroomlevering betaalt. Dit hangt samen met verstrekte subsidies op groene energie en overeengekomen voorwaarden met de energieleverancier. Snel Energiebedrijven Vergelijken loont zeker de moeite, online kun je Eenvoudig Geld Besparen!

De hoeveelheid geleverde en verbruikte stroom wordt gelijkwaardig met elkaar verrekend. Het verschil dat hierna overblijft wordt plus en min verrekend tegen het afgesproken tarief.

Wanneer u overdag niet thuis bent en weinig stroom verbruikt zal de stroomproductie door geïnstalleerde zonnepanelen groter zijn dan het verbruik. Wanneer je ‘s avonds thuis bent en stroom verbruikt voor verlichten en tv zal de afname van stroom groter zijn dan de productie van eigen panelen. Op deze momenten onttrek je stroom van het lichtnet.

Kan ik opgewekte stroom zelf opslaan?

Technisch is het mogelijk om je zelf via zonnepanelen opgewekte stroom in accu’s thuis op te slaan. En deze energie vervolgens op een later tijdstip zelf te gebruiken.  Echter zijn de kosten van zo’n energieopslag voor in huis nu economisch nog niet echt rendabel.

Voor opslag van energie opgewerkte energie kiezen kan natuurlijk ook uit idealisme of drang naar vrijheid en onafhankelijk leven. Het economische aspect is bij voldoende eigen middelen dan minder van belang.

Er is hierbij keuze uit een PV panelen netgekoppeld systeem en een PV panelen autonoom systeem. De eerste kan zonder accu werken, en teveel opgewekte stroom terugleveren. Dit is de meest gebruikte installatie. De tweede variant een een ontkoppelde stand-alone opstelling met opslag accu. Hierbij is teruglevering van stroom aan het net dus ook niet mogelijk.

Naast hoge aanschafkosten moet je ook nog rekening houden met hoge afschrijving en voortijdige vervanging. Een huisaccu gaat (nog) minder lang mee dan de panelen en omvormer van het PV-systeem. Voortijdige vervanging van de huisaccu zal tijdens de levensduur van de PV-installatie moeten plaatsvinden. Een aanzienlijke kostenpost om zeker rekening mee te houden.

Compleet advies met prijsindicatie ontvangen? Zonnepaneel Huisaccu offerte aanvragen!

Wel kun je het aspect duurzaamheid van een huisaccu in twijfel brengen, iets waar we hier nu niet te diep op willen ingaan…

Hoe snel zijn zonnepanelen zelf te installeren?

Zonnepanelen kunnen in een halve dag tijd geïnstalleerd op het dak. Zo snel lukt alleen bij samenwerken van 2 handige mensen met enige klusvaardigheid. Maar trek er ook dan maar een volle dag voor uit. Om ook binnen de omvormer aan te sluiten en de bedrading netjes weg te werken.

Lees jezelf vooraf altijd goed in voordat je zelf zonnepanelen installeren gaat op Zonnepanelen Tips. Er is bij werken met elektriciteit altijd gevaar voor elektrocutie of lekkage met zonnepanelen. Bent hiervan goed  bewust en schakel hiervoor altijd vakkundig persoon in. Ga zonder kennis niet zelf aan de meterkast rommelen!

Al tijdens de eigen installatie kunnen de panelen al energie opwekken door invallend zonlicht. Laat de klus bij twijfel door een Vakman installeren, of om gewoon te zien hoeveel geld je met de eigen werkzaamheden echt verdient. Vrijblijvend een prijsindicatie aanvragen te vergelijking is altijd een wijs besluit.

Laat je eens verassen, je hebt tenslotte niets te verliezen! Direct offerte aanvragen>>

 

Overweeg ook gebruik van aardwarmte, windenergie en alle duurzame overige bronnen.