Zonne energie

Zonne energie

Met zonne energie wordt bedoeld: de energie die wordt opgewekt door de energie van de zon op te vangen. Via bijvoorbeeld zonne-collectoren of Zonnepanelen. Deze panelen zetten de energie om in electriciteit. De zonne-collectoren produceren warm water.

Deze vorm van energie opwekken is een gunstiger in de meer zonnige gebieden. In gebieden met veel zon is vaak minder water of wind aanwezig (andere schone bronnen van energie). In Amerika zijn al grote hoeveelheden hectare vol gezet met zonnepanelen om de zonnestralen om te zetten in elektriciteit.

Benieuwd hoeveel je zelf kunt Besparen met de Zon? Laat je gewoon informeren, voor zowel zonnepanelen als zonnecollectoren en zonneboiler kun je Hier Offertes Aanvragen.

Ook zijn al huizen die gebruikmaken van stroom afkomstig van alleen zonne energie. In de toekomst zullen waarschijnlijk ook auto’s en andere vervoersmiddelen op grote schaal kunnen rijden op elektriciteit opgewekt uit zonne energie. Op kleine schaal zien we dit ook in Nederland nu al gebeuren, bekijk live de actuele opbrengst van een Zonne-installatie in Nederland (Tip!). Zonnige landen beschikken vaak over hoge technologische kennis om zonne energie op te wekken, maar meestal niet de benodigde financiën

Twee manieren van opwekken van zonne-energie zijn:

  • De meest gebruikte toepassing; Thermische zonne energie waarbij zonlicht wordt omgezet in warmte. Dit gebeurt door zonnecollectoren.
  • Zonlicht is ook op te wekken door middel van zonnepanelen met fotovoltaïsche cellen, met andere woorden PV-cellen. De fotovoltaïsche cellen zetten de zonnehitte om in elektriciteit. Bekijk Verschillende Soorten Zonnepanelen die bij ons veel toegepast worden.

Op site over natuurlijke energiebronnen staat meer informatie over zelf energie opwekken.

Voordelen:

Schone vorm om energie op te wekken, bekijk hier Voordelen van Zonnepanelen en soms zijn hiervoor zelfs aantrekkelijke Subsidiemogelijkheden.

Nadelen:

Grote investering tegenover een laag rendement, bekijk Nadelen van Zonnepanelen en ga eenvoudig zelf de terugverdientijd ofwel het Rendement Bereken (roi).

Ontdek hoe het rendement in jouw situatie huis uitvalt,  vraag naar Zonne-installatie prijzen.